LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Door elk eiland reizen

Leer hoe u zich op elk eiland kunt verplaatsen
door op het eiland in de kaart te klikken.

La Palma El Hierro La Gomera Tenerife Gran Canaria Fuerteventura Lanzarote La Palma El Hierro La Gomera Tenerife Gran Canaria Fuerteventura Lanzarote

Tenerife

Vervoer op het eiland

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de eilandengroep en is onderverdeeld in 31 gemeenten. Het openbare vervoersnet is zeer compleet en omvat bussen, taxi’s, trams en verschillende auto- of motorverhuurbedrijven waarmee u ieder plekje op het eiland kunt bereiken.

Belangrijke afstanden:(airport):

 • Tenerife North Airport > Santa Cruz de Tenerife −> 13 km / 15 min.
 • Tenerife North Airport > Puerto de la Cruz −> 27 km / 30 min.
 • Tenerife South Airport > Las Américas / Los Cristianos / Costa Adeje −> 20 km / 20 min.
 • Tenerife South Airport > Los Gigantes −> 44 km / 40 min.
 • Tenerife South Airport > Puerto de La Cruz −> 90 km / 70 min.

Taxi

Alle gemeenten op het eiland beschikken over taxibedrijven. Die van Tenerife zijn wit. Ze zijn voorzien van taximeters en er worden gereguleerde tarieven gehanteerd, hoewel het mogelijk is om een excursie tegen een vooraf overeengekomen vaste prijs af te spreken. De richtprijzen vanaf het vliegveld zijn:

 • Tenerife South Airport:
  • Naar Los Cristianos: tussen € 30,00 en 33,00
  • Naar Los Gigantes: tussen € 60,00 en 62,00
 • Tenerife North Airport:
  • Naar Santa Cruz de Tenerife: tussen € 15,00 en 17,00
  • Naar Puerto de la Cruz: tussen € 40,00 en 42,00

BUS

Dankzij de meer dan 140 buslijnen is het eiland Tenerife vrijwel geheel onderling verbonden. Als u niet over een eigen auto beschikt, zijn de “guaguas” een voordelige optie om door het eiland te reizen.

Bussen

AUTO

Als u op eigen houtje door Tenerife wilt trekken kunt u kiezen uit meer dan 15 autoverhuurbedrijven. Dit is de beste manier om ieder hoekje van het eiland te leren kennen zonder een tijdrooster te volgen.

Autoverhuur

ANDERE VORMEN

U kunt ook voor andere, minder gebruikelijke opties kiezen om u op het eiland te verplaatsen, van transfers in limousine, luxe auto’s of minibussen voor speciale gelegenheden tot motors, paarden, quads, buggy’s of Segways om een unieke ervaring te beleven.

FIETSROUTE

Santa Cruz de Tenerife beschikt bovendien over een fietspad dat langs de hele kust loopt en dat ideaal is voor een fietstochtje met prachtige uitzichten. El Guincho, in het noorden van het eiland, heeft nog een andere route voor fietsers die door bananenplantages voert. Daarnaast kunt u op talloze plaatsen op het eiland fietsen huren.

Fietsverhuur

TRAM

De tram van Tenerife heeft twee lijnen die de voornaamste punten, zoals overheidsinstellingen, culturele centra, scholen, ziekenhuizen of winkels tussen Santa Cruz en La Laguna met elkaar verbinden.

Tram

El Hierro

Vervoer op het eiland

El Hierro

El Hierro is het kleinste eiland van de Canarische Eilanden met een afstand van noord tot zuid van ongeveer 50 km. Het eiland beschikt over enkele openbare lijndiensten die op de grootte van het eiland zijn afgestemd en u kunt u op het eiland verplaatsen in taxi of bus, of gewoon een auto huren.

Belangrijke afstanden(airport):

 • Vliegveld > La Restinga −> 41 km / 52 min.
 • Vliegveld > Frontera −> 26 km / 30 min.

Taxi

Het eiland heeft ook een 24-uurs taxicentrale met een vloot ruime wagens voor ieder type bagage en wagens aangepast aan personen met beperkte mobiliteit. De richtprijzen vanaf het vliegveld zijn:

 • Naar Frontera: tussen € 28,00 en 30,00
 • Naar Restinga: tussen € 48,00 en 52,00

BUS

El Hierro biedt u 9 lijndiensten die alle plaatsen van het eiland aandoen. Ze bieden de reizigers een lijndienst met enkele vaste routes en prijzen per route of meerrittenkaarten.

Bussen

AUTO

El Hierro nodigt uit om het eiland zonder tijdrooster en sleur te ervaren, er uit te zijn zonder op de klok te hoeven kijken. In dat geval is de beste optie een auto huren om de betoverende plekjes van het eiland in alle vrijheid te kunnen ontdekken.

Autoverhuur

Fuerteventura

Vervoer op het eiland

Fuerteventura

Het eiland Fuerteventura is na Tenerife het grootste eiland en onderscheidt zich van de andere eilanden doordat het relatief vlak is waardoor het mogelijk is om zich snel een eenvoudig door het eiland te kunnen verplaatsen. Het eiland beschikt over bussen, taxi’s, huurauto’s en ander huurvoertuigen om het te doorkruisen op de manier die u het best schikt.

Belangrijke afstanden(airport):

 • Vliegveld > Corralejo −> 39 km / 40 min.
 • Vliegveld > Morro Jable −> 84 km / 1:15 hours
 • Vliegveld > Costa Calma −> 65 km / 60 min.
 • Vliegveld > Caleta de Fuste −> 8 km / 10 min.

Taxi

Voor meer gemak kunt u voor een van de talrijke taxibedrijven kiezen die op het eiland actief zijn. De richtprijzen vanaf het vliegveld zijn:

 • Naar Corralejo: tussen € 40,00 en 50,00
 • To Morro Jable: between €85 and €95
 • Naar Costa Calma: tussen € 55,00 en 65,00

BUS

Er zijn 17 verschillende lijndiensten die van noord naar zuid alle plaatsen op het eiland met elkaar verbinden. Ontdek Fuerteventura op de routes door het binnenland die door het hart van het eiland lopen of de routes die langs de kust oplopen.

Bussen

AUTO

Fuerteventura is een eiland om zich op eigen houtje te verplaatsen met volkomen vlakke en verlaten wegen die uitnodigen om het raampje open te draaien en de zachte zeewind op je huid te voelen. Er zijn veel bedrijven die u deze mogelijkheid bieden.

Autoverhuur

ANDERE VORMEN

Als u echter een unieke ervaring wilt proberen, kunt u een quad of waterscooter huren of de diepte induiken in een onderzeeër.

FIETSROUTE

Als er een perfecte plaats bestaat om te fietsen dan is dat Fuerteventura wel. Met bijna 9 km aan fietspaden en een volledig vlak terrein is het een ideale plek om een fietstochtje te maken.

Fietsverhuur

BOAT

Het Isla de los Lobos ligt ten noorden van Fuerteventura en de enige manier om daar te komen is over zee. In de haven van El Corralejo kunt u op de boot naar dit kleine eiland stappen om van een 1-dags uitstapje te genieten.

BOOTTOCHTEN

Lanzarote

Vervoer op het eiland

Lanzarote

Lanzarote is het meest oostelijke eiland van de Canarische Eilanden. Om op iedere plaats op het eiland te kunnen komen staan u verschillende vervoerssystemen ter beschikking, zoals het busnet, taxiservice en mogelijkheden voor de huur van auto’s of motors

Belangrijke afstanden(airport):

 • Vliegveld > Puerto del Carmen −> 10 km / 15 min.
 • Vliegveld > Playa Blanca −> 33 km / 30 min.
 • Vliegveld > Costa Teguise −> 15 km / 20 min.
 • Vliegveld > Puerto Calero −> 15 km / 10 min.

Taxi

Op Lanzarote kunt u 24 uur per dag een taxi bellen op vrijwel iedere plek van het eiland. Om een idee te hebben, geven wij hier enkele prijzen ter oriëntatie:

 • In Puerto del Carmen: ca. € 18,-
 • In Costa Teguise: ca. € 25,-
 • In Playa Santiago: ca. € 45,-

BUS

Een aanbevelingswaardige optie om van het eiland te genieten zonder de auto te gebruiken is de bus. Lanzarote beschikt over 35 buslijnen met verbindingen waarmee u iedere plek op het eiland kunt bereiken..

Bovendien zijn de “guaguas”, de lokale bussen, ongetwijfeld het meest voordelige transportmiddel om zich binnen de toeristencentra van het eiland te verplaatsen.

Bussen

AUTO

Rijd naar de bestemming die u wilt bezoeken en reis op uw eigen houtje door het eiland dankzij de verschillende bedrijven die u een auto of motor te huur aanbieden.

Autoverhuur

ANDERE VORMEN

Als deze vormen om u te verplaatsen u niet overtuigen, biedt Lanzarote u de mogelijkheid om met de boot te gaan, een kameel te berijden en zelfs toeristische tours in 4x4 taxi’s te maken..

FIETSROUTE

Lanzarote beschikt over een lange fiets- en wandelroute die door veel sporters gebruikt wordt. De route loopt langs de zee op en verbindt Arrecife met Puerto del Carmen, tot aan de boulevard waar de stranden aan liggen.

Bike rental

La Palma

Vervoer op het eiland

La Palma

La Palma is het meest groene eiland met de dichtst begroeide bossen van de Canarische eilandengroep. Met een schone en beschermde lucht kunt u vanaf het eiland talloze constellaties observeren. Het eiland staat ook bekend als het "Isla Bonita" en La Palma nodigt u uit om het te bezoeken vanaf de meest toeristische stad tot de meest afgelegen plekken met de verschillende vervoersdiensten.

Belangrijke afstanden (airport):

 • Vliegveld > Puerto Naos −> 40 km / 60 min.
 • Vliegveld > Los Cancajos −> 5 km / 10 min.

Taxi

La Palma telt meer dan 30 taxibedrijven die alle verbindingen op het eilanden verzorgen. Enkele richtprijzen zijn:

 • Naar Los Cancajos: tussen € 7,00 en 9,00
 • Naar Puerto Naos: tussen € 45,00 en 48,00

BUS

Verplaats u over het eiland zoals de eilandbewoners zelf. U beschikt daartoe over een netwerk van streekbussen of u kunt kiezen uit een uitgebreid aanbod excursies en rondleidingen om de exotische natuur van het eiland te verkennen.

Bussen

AUTO

Een terreinauto, een cabrio of een gewone auto, u vindt op La Palma verschillende bedrijven waar u een auto kunt huren.

Autoverhuur

La Gomera

Vervoer op het eiland

La Gomera

Gomera staat bekend als het eiland van Columbus en is het op één na kleinste eiland van de archipel. Het vervoersnet beslaat het hele eiland van noord naar zuid en biedt verschillende opties.

Belangrijke afstanden (airport):

 • Vliegveld > Valle Gran Rey −> 45 km / 60 min.
 • Vliegveld > Playa Santiago −> 5 km / 5 min.
 • Vliegveld > San Sebastián de La Gomera −> 35 km / 50 min.

Taxi

De verschillende taxibedrijven van La Gomera doen vrijwel iedere plaats op het eiland aan en u kunt er bijna overal gebruik van maken. Enkele richtprijzen vanaf het vliegveld zijn::

 • Naar Valle Gran Rey: tussen € 60,00 en 65,00
 • Naar Playa Santiago: tussen € 8,00 en 10,00

BUS

Op La Gomera vindt u 7 buslijndiensten om u tussen de dorpen te verplaatsen en de verschillende plekken op het eiland te bezoeken.

Bussen

AUTO

Een auto huren geeft altijd gemak en vrijheid. Daarom beschikt u over verschillende mogelijkheden op het eiland.

Autoverhuur

Gran Canaria

Vervoer op het eiland

Gran Canaria

Met 1560 km2 is Gran Canaria het derde eiland qua grootte. Het beschikt over een moderne vervoersinfrastructuur waaronder een compleet busnet en verschillende taxi- en auto- of motorverhuurbedrijven om op alle punten van het eiland te kunnen komen.

Belangrijke afstanden (airport):

 • Vliegveld > Playa del Inglés −> 32 km / 30 min.
 • Vliegveld > Las Palmas de Gran Canaria −> 26 km / 20 min.
 • Vliegveld > Haven Van Mogán −> 54 km / 37 min.
 • Vliegveld > Puerto Rico −> 50 km / 33 min.

Taxi

Voor korte afstanden op het eiland kunt u een van de taxibedrijven gebruiken waarover het eiland beschikt. Alle taxi’s zijn voorzien van taximeter en de tarieven zijn gereguleerd. De richtprijzen vanaf het vliegveld zijn ongeveer als volgt:

 • Naar Las Palmas de Gran Canaria: tussen € 27,00 en 30,00
 • Naar Maspalomas: tussen € 40,00 en 50,00
 • Naar Mogán: tussen € 60,00 en 70,00

BUS

Het streekbusnetwerk van Gran Canaria is uitgebreid en telt meer dan 100 lijnen die een verbinding met vrijwel alle belangrijke punten op het eiland bieden en vaak is het de beste optie voor hen die niet over een eigen voertuig beschikken..

Daarnaast bezit Las Palmas de Gran Canaria haar eigen uitgebreide netwerk van stadsbussen.

Global (inter city buses)

Guaguas (urban buses)

AUTOGuaguas

Met de auto heeft u altijd de mogelijkheid om het eiland op eigen houtje te ontdekken en op ieder moment te beslissen waar u naartoe wilt gaan. Overal op Gran Canaria zijn talloze autoverhuurbedrijven met een grote vloot auto’s die in alle behoeften voorzien.

Autoverhuur

ANDERE VORMEN

Er zijn veel manieren om u op het eiland te verplaatsen maar als u niet overtuigd bent van de gebruikelijke manieren, kunt u op Gran Canaria ook voor een motor, een boogie of zelfs een paard of Segway kiezen..

FIETSROUTE

Las Palmas de Gran Canaria nodigt uit om te fietsen want de stad is volledig vlak. Zij bezit 11 km aan fietspaden waarvan grote stukken langs de zee oplopen en her en der in de stad zijn fietsparkeerplaatsen.

In Maspalomas en San Agustín is het fietspad 2,5 meter breed en loopt gescheiden van het wegverkeer door open terrein en natuurgebieden. Een route van 8,8 km ideaal om te fietsen vanwege het geringe hoogteverschil en de prachtige landschappen.

Fietsverhuur