LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Winkelen

MUNTEENHEID EN BETAALMIDDELEN

De officiële munteenheid van de Canarische Eilanden is de euro. Maar als u met een andere munt komt is dat geen probleem want er zijn een groot aantal geldwisselkantoren en banken waar u deze kunt omwisselen en zelfs wordt in sommige hotels deze dienst aangeboden.

Ook vindt u vele geldautomaten op de eilanden en in de meeste winkels kunt u met een creditcard betalen. Hierbij moet worden opgemerkt dat veel winkels American Express niet accepteren.

OPENINGSTIJDEN

Doorgaans zijn de winkels in steden en dorpen van maandag tot en met zaterdag van 9 uur ‘s ochtend tot ca. 20.30 uur ‘s avonds geopend, afhankelijk van het soort winkel. Veel winkels zijn op zaterdagmiddag of in de namiddag gesloten maar de winkelcentra blijven tot 22.00 uur open.

In de meest toeristische gebieden zijn de winkelbedrijven alle dagen van de week geopend.

BELASTINGS­VOORDELEN

De Canarische Eilanden hebben een economisch en fiscaal stelsel dat verschilt van het Spaanse vasteland en dat in de grondwet is vastgelegd. Om deze reden is de verbruiksbelasting dan ook veel lager dan in de rest van Europa (7%), wat een aanzienlijke korting voor vrijwel alle producten inhoudt.

apotheken

Als u een geneesmiddel of farmaceutisch product nodig hebt terwijl u op de Canarische Eilanden bent, kunt u terecht in een van de talrijke apotheken die overal op de Canarische eilandengroep te vinden zijn. Denk eraan dat geneesmiddelen enkel in Erkende Apotheken worden verkocht die zijn aangeduid met dit symbool: Farmacia Autorizada

Vergeet niet…

De Canarische Eilanden bieden vele exclusieve producten van de eilanden die u zeker niet mag missen. Onder de meest populaire producten bevinden zich natuurlijk de gastronomische producten, zoals koffie van Agete, kaas van het eiland La Palma en geitenkaas van Fuerteventura, gofio (maïsmeel), palmsiroop, wijnen met benaming van herkomst of suikerwerk en gebak. Daarnaast zijn er ook andere producten zoals kleding van Canarische ontwerpers, kunstwerken en handwerkproducten zoals manden, aardewerk of sieraden.

Daarom nodigen de Canarische Eilanden u alle dagen van het jaar uit voor een vakantie in de buitenlucht waar u kunt genieten van het licht en de blauwe luchten en u uw vrije tijd volop kunt benutten.