LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Vermaak op zee

Zwarte stranden, goudgele stranden, populaire stranden, stille stranden…
Er gaat niets boven op het strand liggen onder de zon en luisteren naar het rustgevende geluid van de oceaan. Of toch wel?

Vakanties zijn niet beperkt tot het land en als voor jou het vermaak op zee ligt, dan vind je hier duizend en een manieren om dat te doen: je kunt de zeebewoners bezoeken, een boottocht maken, een rit maken op de waterscooter of je door de wind laten voortduwen. Het maakt niet uit hoe je het doet, maar doe het wel in goede handen; op de Canarische Eilanden staat er altijd een professionele en ervaren ploeg voor je klaar die je op ieder moment kan helpen.

Leve het vermaak!

Iedereen het
water in!

En wat is een dagje strand zonder een goede duik? De zee van de Canarische Eilanden nodigt uit tot een verfrissend waterbad na een zonnebad; de watertemperatuur schommelt het hele jaar door rond de 20 ºC

Je zult zien dat de tijd stil staat wanneer je in het turkooise water zwemt. Dit zijn enkele van de stranden en natuurlijke zwembaden om het uit te proberen.

Een
onderwaterwereld

Zet je duikbril en snorkel op en trek je zwemvliezen maar aan. Het is nu tijd om de speelse oceaanbewoners van dichtbij te bekijken. Snorkelen is een relaxte en leuke manier om een dagje aan het strand door te brengen en je hoeft er niets speciaals voor mee te nemen: je kunt op veel punten aan de kust terecht voor het huren van kwaliteitsmateriaal.

Zon, wind
en golven

Wie heeft er nu niet ooit gedroomd van kraakhelder water, de wind en een surfplank?

Als surfen iets voor jou is, dan ben je op de perfecte plaats! Dankzij het milde klimaat kun je het hele jaar door les nemen of materiaal huren om met sporten zoals surfen, body-board of paddle surf te beginnen. Bovendien zijn de eilanden vanwege de passaatwinden ook ideaal om te kitesurfen en windsurfen.

Op naar
het avontuur!

De Canarische Eilanden zijn van oorsprong vulkanisch en de grillige hoogteverschillen die zijn ontstaan door het magma zijn vanaf de zee gezien nog indrukwekkender. Met een kajak kun je bij grotten en baaien komen die eerder ontoegankelijk leken; je kunt zo een nieuwe manier ontdekken om te genieten van de zon en de zee.

Maar als je liever de wind in je gezicht voelt en een compleet gevoel van vrijheid wilt beleven, dan kun je ook een waterscooter huren om op volle snelheid over de golven te scheren.

Dolfijnen
en walvissen

Rond de Canarische Eilanden kun je tot 26 verschillende soorten walvisachtigen vinden. Je kunt er dieren zien zoals dolfijnen, potvissen of vinvissen, wat van vele factoren afhangt. Maar rond de Canarische Eilanden is het aantal observaties heel hoog omdat er zich vaste koloniën ophouden. Als je een uitstapje per boot wilt maken in deze bevoorrechte omgeving, kies dan de boten met het opschrift “Barco Azul” (Blauwe boot), die het welzijn van deze dieren respecteren. Houd er wel rekening mee dat je tijdens deze excursies de dieren niet mag voederen of met ze kunt zwemmen.

Terrasjes
bij de zee

Na een dinertje met het geruis van de golven op de achtergrond, gaat het vermaak gewoon door: de vakantieactiviteiten overdag op het strand worden afgewisseld door magische nachten die je intens moet beleven. Op de Canarische Eilanden kun je altijd een glaasje drinken aan de zee of dansen in de openlucht; door het aangename klimaat kun je het hele jaar door hiervan genieten. De nacht begint, maar hoe zal die eindigen?