LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Een Bestemming Met

Ster

De Canarische eilanden zijn een unieke astroturístico bestemming, want het is een van de beste plaatsen in de wereld voor sterrenkijken op elk moment van het jaar, dankzij zijn bevoorrechte geografische ligging en zijn heldere luchten die beschermd zijn. Vaanf een van haar grote internationale sterrenwachten, of met een nacht tour met een professionele gids, de eilanden zullen u dichter dan ooit bij het universum brengen. Staren naar een ster om je toekomst te ontdekken en zie in haar of vraag een wens. En wie weet, misschien zal je geluk hebben.
/
Beschermde
Hemels
De bries van de passaatwinden, en de inversie gegenereerd, voorkomen de vorming van wolken. Daarom is de lucht boven de Canarische eilanden de meest schone en heldere in Europa. Ze worden beschermd door de wet op de bescherming van de kwaliteit van astronomische observatoria die licht, radio en luchtvervuiling,regelt en regelt ook de luchtvaart routes zodat niets de observatie van de sterren belemmert.
/
Kijk Naar Het Heelal Van
Dichtbij
De Canarische Eilanden hebben grote relevantie astronomische faciliteiten van de hele wereld, gelegen op 2.400 meter boven de zeespiegel, zoals Gregor Telescoop op Tenerife, de grootste van Europa, of het Observatorium Roque de los Muchachos op La Palma. Beide centra zijn open voor het publiek en er zijn georganiseerde bezoeken aan hun kennis aan iedereen mee te gemen.
U vindt er ook verschillende bedrijven die rondleidingen of nachtroutes organiseren voor observatie van spectaculaire uitzichtpunten.

Ontdek nu al de sterrenbeelden van de Canarische hemel van deze virtuele planetaria.
3 Reservaties
Starlight
Bovenaan de "Starlight Reserve" van de lijst bestemmingen op de Canarische Eilanden vindt u drie gebieden die deze award reeds hebben, die wordt gegeven aan die gebieden die intact natuurlijk licht invloed blijven hebben: de eilanden La Palma, Fuerteventura en de Tenerife Top.
STARLIGHT BESTEMMING
Gran Canaria biedt niet enkel prachtige sterrenhemels die beschermd zijn tegen lichtvervuiling, maar ook talrijke toeristische voorzieningen en activiteiten die erop gericht zijn om van deze natuurlijke hulpbron te genieten en deze te beschermen. Daarom is Gran Canaria erkend als "Toeristische Starlight Bestemming"
Daarnaast ledit Tenerife momenteel de EU Sky Route, een project gefinancierd door de EU daat er naar streeft astroturistische nieuwe routes in Europa te consolideren.
De Hemel Van De
/
7 zeer

La Palma

De Mirador de San Borondón is gelegen ten westen van het eiland, en biedt een vrij uitzicht op de Poolster en de sterrenbeelden Cassiopeia en Cepheus.

Lanzarote

Tijdens de zomernachten zonder maan, vanuit het oogpunt van de Peñas del Chache, ten noorden van Haria, kunt u Sagitarius zien en Schorpioen van roodachtige kleur.

Fuerteventura

Vanuit het oogpunt van Morro Velosa, zie je duidelijk de W van Cassiopeia en Ursa Minor, met de Poolster die het noorden aangeeft.

Gran Canaria

En In Llanos de Garañón op 1.700 m hoogte, kan je perfect zien naar Gemini, Auriga, Stier en Orion. Ze zijn bijzonder mooi in het voorjaar 's nachts.

La Gomera

Gelegen op 1.487m hoogte, is El Alto de Garajonay een ideale plek om de sterrenbeelden Boogschutter en Schorpioen, dankzij de lage lichtvervuiling van de natuurlijke wachttoren, te observeren.

El Hierro

Tot 1885 ging de nulmeridiaan door Kaap Orchilla, en daarop werd de Orchilla vuurtoren gebouwd, een perfecte uitvalsbasis van waaruit u heel duidelijk Tauro kan onderscheiden.

Tenerife

Het gezichtspunt van El Palmar, in de gemeente Buenavista, is een uitstekende locatie voor het observeren van Orion en zijn twee honden, Canis Major en Canis Minor, vooral op jaareinde.