LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Reizen met huisdieren

DE EILANDEN VAN DE HONDEN

Van oudsher hebben de Canarische Eilanden een nauwe band gehand met de wereld van honden.

De benaming voor de eilanden is afkomstig van het Latijnse woord ‘canis’ en verwijst naar de twee grote doggen die de eerste ontdekkers op de eilanden vingen in het jaar 40 v.C. Een gebeurtenis die in het wapen van de eilanden is terug te vinden.

VOORDAT U OP REIS GAAT

Als u van plan bent om uw huisdier op vakantie mee te nemen, dan dient u met een aantal dingen rekening te houden voordat u op reis gaat. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat het hotel of de accommodatie die u wilt reserveren huisdieren toestaat en dat u bij de dierenarts een dierenpaspoort voor hem laat maken.

Denk er ook aan op het moment dat u uw vlucht boekt, het beleid van de luchtvaartmaatschappij ten aanzien van huisdieren door te lezen en de voorschriften die voor het vervoer van huisdieren gelden.

HUISDIEREN OP DE EILANDEN

Wanneer u met uw huisdier op de Canarische Eilanden bent, dient u er rekening mee te houden dat op de meeste openbare plaatsen ze aangelijnd moeten zijn en voor sommige rassen is het gebruik van een muilkorf verplicht. Anderzijds zijn er plaatsen die speciaal voor huisdieren bestemd zijn en waar uw kleine vriend van meer vrijheid kan genieten.

In het geval u een dierenarts wilt raadplegen, dan kunt u terecht bij de talrijke dierenklinieken die op de eilanden te vinden zijn.

ACCOMMODATIE MET HUISDIEREN

Steeds meer luxe hotels op de eilanden accepteren huisdieren en vele geven bovendien kleine welkomstsetjes aan hun klanten met de basisbenodigdheden voor een vakantie met huisdieren.