LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Op reis naar de
Canarische Eilanden i oktober

Hebt u ooit al op vakantie in oktober op het strand gelegen? Of uw favoriete watersport beoefend? Het beste van het zachte Canarische klimaat is de vrijheid om allerlei plannen te maken. Welke plannen? Wat er maar in u op komt: in de stad, op het strand of in de bergen. Aan u de keuze!
Gemiddeld
26° C

10 u
zon per dag

Deze maand
raden we u aan...

1
Vissen in
close-up

In oktober wordt de Open Fotosub van het eiland El Hierro gehouden, een wedstrijd voor onderwaterfotografie waarbij de deelnemers de ongelofelijke zeebodems van het eiland vastleggen.

Bovendien zijn er op de Canarische Eilanden talrijke duikscholen om te leren duiken tijdens uw verblijf en de beste duikplaatsen te ontdekken, zowel voor beginners als voor gevorderden. Overwin uw angst voor de oceaan en ontdek een nieuwe wereld die voor u opengaat.

El Hierro
Duikscholen
Duikplaatsen

2
De avond van
“Los Finaos”

Op de Canarische Eilanden vieren we in oktober ons eigen Halloween: “Los Finaos”. Vroeger gingen de kinderen van huis tot huis “santos” (heiligen) vragen en kregen ze lekkers zoals amandelen, walnoten of vijgen. ‘s Avonds vertelde de oudste vrouw van de familie verhalen over de personen die er niet meer waren en daarna werden er op straat kastanjes gegeten en gedanst. Deze traditie is door de Amerikaanse invloed echter aan het verwateren, hoewel ze op veel plaatsen van de eilanden nog bestaat.

Vegueta
Volksfeesten

3
Route van
Columbus

In oktober 1492 bereikte Columbus Amerika en gaf hij de geschiedenis een nieuwe wending. Waarom profiteert u niet van het goede weer om zijn doortocht op de Canarische Eilanden te ontdekken? Bezoek het oude huis van de gouverneur van Gran Canaria, die hem hielp “La Pinta” te repareren, het museum over de ontdekking van de Nieuwe Wereld op La Gomera of de Toren van de Graaf, waar Columbus volgens de overlevering stiekem de heerseres van het eiland, Beatriz de Bobadilla, bezocht.

Huis van Columbus
San Sebastián de La Gomera

Duikbril
Zwemvliezen
Snorkel