LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Op reis naar de
Canarische Eilanden inMei

Gemiddeld
24° C

12 u
zon per dag
Op de Canarische Eilanden kunt u niet enkel genieten van de natuur, stranden met kristalhelder water en een heerlijk weertje, in mei is dit ook de ideale bestemming voor liefhebbers van cultuur en folklore. Met een gemiddelde temperatuur van 20ºC... geniet u ongetwijfeld van uw uitstapje.

Deze maand
raden we u aan…

1
De bloemen en de
Dag van het Kruis

De kruisen trekken elk jaar op 3 mei hun feestkleren aan naar aanleiding van de Dag van het Kruis. Een van de meest traditionele feesten van de eilandengroep, vooral in Santa Cruz de Tenerife, Santa Cruz de la Palma en Puerto de la Cruz. Naar aanleiding van dit feest worden de kruisen versierd met bloemen en allerhande ander decoratiemateriaal om er heuse kunstwerken van te maken. Daarna worden ze in de gemeenten van de eilanden tentoongesteld om te worden bewonderd en er worden zelfs prijzen uitgereikt voor originaliteit en elegantie.

Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de La Palma
Puerto de la Cruz

2
El corazoncillo
de la Palma

Ook gekend als de Lotus hillebrandii, deze endemische plant van de Canarische Eilanden is in mei in volle glorie te bewonderen in het typische dennenbos van het Nationale Park van la Caldera de Taburiente op La Palma. De natuur in dit park herbergt een waardevolle schat aan diversiteit en het is dus niet te verwonderen dat het een Biosfeerreservaat van de Unesco is.

Trek uw stapschoenen aan om langs de wandelpaden tussen monumentale dennen dit park binnen te dringen, uitstappen te maken om de nachthemel te bewonderen of zich te verfrissen onder de watervallen.

Nationaal Park van la Caldera de Taburiente
Landschappen dicht bij u
Wandelpaden

3
Vier de dag van de
Canarische Eilanden

Als u in mei op reis gaat naar de Canarische Eilanden, denk er dan aan dat op 30 mei de inwoners van deze eilandengroep de Dag van de Canarische Eilanden vieren. Dit is de perfecte gelegenheid om tal van evenementen op het gebied van cultuur, folklore, sport en samenleving van dichtbij te beleven. Tijdens deze dag wordt de verjaardag van de eerste zitting van het Canarische Parlement gevierd en kunt u proeven van de typische gerechten van de Canarische Eilanden terwijl u geniet van live muziek en traditionele dans, waarbij de inwoners typisch Canarische kleding dragen: de traje de mago. Beleef een bijzondere dag waarop het unieke karakter van de Canarische Eilanden in de verf wordt gezet en de eigen identiteit wordt benadrukt.

Volksfeesten
Reizen tussen eilanden
Canarische gastronomie

Een “traje de mago” voor de Dag van de Canarische Eilanden!
Zwarte
hoed
linnen hemd
rode
sjerp

Voor hem:

Vilten
hoed
Blouse met
lange mouwen
Lange
gekleurde rok

Voor haar: