LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Op reis naar de
Canarische Eilanden injuni

Gemiddeld
25° C

12 u
zon per dag
Denkt u eraan in juni naar de Canarische Eilanden te reizen? Hier vindt u heel wat plannen om de komst van de zomer te vieren. Ontdek endemische soorten in vol contact met de spectaculaire natuur. Wandel door de dorpsstraten met handgemaakte tapijten en vier het feest van de kortste nacht van het jaar. Aan u de keuze.

Deze maand
raden we u aan...

1
Feest
van San Juan

Beleef de magische avond waarop de komst van zomerzonnewende wordt gevierd. Bij deze viering worden er kampvuren gemaakt op het strand en komen de dorpsbewoners buiten om te genieten van het vuurwerk. Volgens de traditie moet dit immers rond een vuur worden gevierd om al het slechte uit het verleden te verbranden en zo te worden gezuiverd. Als u op Gran Canaria bent, wordt hier het Stichtingsfeest van de stad Las Palmas gevierd. Feest verzekerd dus!

Las Palmas de Gran Canaria
Vakantie voor iedereen

2
Vloerkleden van
Corpus Christi

Deze feestdag wordt op alle Canarische Eilanden intens gevierd. Op donderdag van Corpus Christi worden handgemaakte tapijten op de straten van verschillende gemeenten gelegd. Volgens de traditie moet de processie over de tapijten op straat trekken. Deze tapijten worden gemaakt van bloemen, planten, zand en zout. La Orotava op Tenerife is de plek waar dit feest een bijzondere betekenis heeft, aangezien het voornaamste tapijt op het plein van het gemeentehuis wordt gemaakt van vulkaanzand van alle kleuren, dat rechtstreeks uit het Nationaal Park van de Teide wordt gehaald. Als u in juni op de Canarische Eilanden bent, mag u deze dag niet missen.

Villa de la Orotava
Volksfeesten

3
Het Canarische klokje
in volle glorie

Voordat de zomer begint, vindt er op de eilandengroep een van de meest verrassende natuurverschijnsels plaats. De bloei van het Canarische klokje, een endemische soort van de Echium familie, is een natuurlijke explosie van het delicate, het vluchtige en het magische die u in juni kunt bewonderen. Deze struiken zonder takken kunnen tot twee meter hoog worden en bedekken het Nationale Park van de Teide met een rood tapijt. Op de andere eilanden heeft het Canarische klokje een blauwe kleur in verschillende tonen en zelfs wit, een spektakel voor de zintuigen. Niet te missen dus voor onvergetelijke foto’s!

Nationaal Park van de Teide
La Caldera de Taburiente
Natuuromgevingen

Een fototoestel
bergschoenen