LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Op reis naar de
Canarische Eilanden in december

De maand december op de Canarische Eilanden wordt gekenmerkt door een warmere kerst, met vieringen op terrasjes in de openlucht, concerten onder de sterrenhemel en uiteraard een heerlijke duik aan het strand. Dit is misschien niet het meest typische kerstfeest, maar waarom eens geen nieuwe traditie beginnen?
Gemiddeld
22° C

8 u
zon per dag

Deze maand
raden we u aan...

1
Een andere
kerst

Op vakantie gaan in de winter betekent niet dat u moet afzien van de zon! Vervang tijdens uw reis naar de Canarische Eilanden de sneeuwpoppen door kerststallen van zand op het strand Playa de Las Canteras op Gran Canaria en nu we toch bezig zijn, profiteer van een heerlijke duik aan een van de beste stadsstranden van Europa. En als u op Santa Cruz de Tenerife bent, mis dan zeker het kerstconcert in de openlucht niet, een magische avond die ondertussen al een heuse klassieker is geworden.

Playa de Las Canteras
Kerstmis in de zon
Restaurants

2

Winkelavond

Wist u dat op de Canarische Eilanden de verbruiksbelasting slechts 7% bedraagt? Dat is veel minder dan in de rest van Europa en daarom raden we u aan van uw kerstvakantie te profiteren om uw kerstboodschappen voor de beste prijs te doen in de winkelzones van de eilanden.

Dankzij het goede klimaat kunt u ook een vele openluchtmarkten bezoeken voor een bijzondere souvernir: ambachtswerk, Canarische specialiteiten, bijouterie…

Markten
Winkelzones

3
Vallende sterren
zien

Van 7 tot 17 december kunt u genieten van de Geminiden, een van de schitterendste sterrenregens van het hele jaar.

Hiervoor hebt u geen telescoop nodig want ze zijn met het blote oog te zien. We raden aan ze te bewonderen op een avond zonder maan in een van onze drie starlight reservaten, beschut tegen de lichtvervuiling: La Palma, Fuerteventura en Tenerife.

Sterrenkijken
Spectaculaire sterrenhemels

Badpak/zwembroek
avondkledij