LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Op reis naar de
Canarische Eilanden inaugustus

Radeloos om aan de warmte te ontsnappen? Ga dan op reis naar de Canarische eilanden in augustus. Hier vindt u de zachtste zomer vol plannen om te land, ter zee en in de lucht te genieten. Augustus is een van de beste maanden om de nachthemel te bewonderen, nieuwe hobby’s te ontdekken en de oudste Canarische tradities te leren kennen.
Gemiddeld
28° C

12 u
zon per dag

Deze maand
raden we u aan...

1
Doe een
wens

Als u beslist in augustus op vakantie te gaan, hebt u een afspraak met de Perseïden, een van de meest spectaculaire sterrenregens van het hele jaar. En als u toch kunt kiezen, waarom bewondert u dit natuurverschijnsel niet in een van de helderste hemels van Europa? Op de Canarische Eilanden hebben we 3 starlight reservaten, een erkenning die enkel is weggelegd voor gebieden waar het firmament in volle glorie te bewonderen is, zonder lichtvervuiling van steden of vliegtuigen.

Sterrenkijken
Waarneemplaatsen voor sterren

2
Ontvlucht de
hoge
temperaturen

Bij hete temperaturen is het logisch dat u het liefst in de buurt van een zwembad of de zee bent. Maar met een klimaat zoals dat van de Canarische Eilanden kunt u dankzij de zon niet enkel van een leuke dag aan het strand genieten, maar ook heerlijke uitstappen maken in de bergen, vanaf de eerste dag een nieuwe sport beoefenen of gewoon lekker gaan shoppen.

Stranden
Wandelpaden
Een dagje shoppen

3
De ene mars
na de andere

Als u deze maand de Canarische Eilanden bezoekt, raden we u twee feesten aan, echte klassiekers: de “Bajada de la Rama” in Agaete, Gran Canaria, en de Bedevaart van de Maagd van Candelaria, Tenerife. Het eerste feest is een mars dwars door het dorp op het ritme van de muziek tot aan de zee, terwijl de deelnemers dansen en met hun denne-, eucalyptus-, lauriertakken, enz. schudden het tweede is een bedevaartsmars tot aan Candelaria, waar de plaatselijke bevolking haar beschermheilige eert.

Agaete

Zonnebril
zonnehoed
zonnebescherming