LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Salinas de Fuencaliente

Salinas de Fuencaliente interessante bezichtingen op La Palma

De zoutvelden van La Palma

In het zuiden van het eiland La Palma bevinden zich deze zoutvelden, die tot Monument van Wetenschappelijk Belang zijn verklaard vanwege het feit een rustplaats te zijn voor veel migratievogels. Het is één van de meest bezochte plaatsen van het eiland. Hier verenigen de grond, het water en de lucht zich om van de Salinas van Fuencaliente een waardevol landschap te maken, waar het contrast tussen het witte zout, de zwarte vulkanische grond en de blauwe zee een beeld van grote schoonheid creëren. Het kleurenpalet van de natuur schildert de zoutvelden op een spectaculaire manier die het waard is om te bezichtigen.

Fleur de sel geoogst in Fuencaliente

Het water van de oceaan is gevat tussen rotsen en klei, dat een labyrinth vormt waar de zon het verdampt en het zoutgehalte condenseert. Dit produceert vervolgens prachtige kleureffecten, van geel tot rood tot blauw. De kleine schitterende kristallen worden op ambachtelijke wijze verzameld en worden gevormd in kleine piramides die in de lucht drogen. In het restaurant Jardin a la Sal, een thematisch etablissement, kan men het productieproces leren kennen en producten als fleur de sel kopen.

Isla La Palma

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GA NAAR DE WEBSITE

ONTDEKKEN