LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

GELOOF WEER

IN MAGIE

De Canarische Eilanden zijn vol magische plekken: dichte laurierbossen die betoverd lijken, prehistorische grotten met honderden legendes, 'heilige' vulkanenen vele andere plekken die de eilanden een speciaal aura geven.

Als u daarom de Canarische Eilanden bezoekt, moet u al de magische plekken leren kennen die de eilanden zo speciaal maken. En wie weet, als u er hard in gelooft, krijgt u misschien ook an Borondón, het achtste Canarische Eiland te zien. Volgens de overlevering verschijnt en verdwijnt het eiland op een bepaald punt in de oceaan.

/
TENERIFE
MYTHOLOGIE
EN LEGENDE

Over Tenerife bestaan er een groot aantal mythen en legendes. In een ervan, volgens de mythologie van de Guanches, wordt verteld dat in het binnenste van de Teide de demon Guayota woont die er al sinds eeuwen is opgesloten. Een andere legende vertelt dat de in La Laguna geboren piraat, Amaro Pargo, op de Atlantische Oceaan strijd leverde met de legendarische Zwartbaard.

/
GRAN CANARIA
ARCHEOLOGISCH
OVERZICHT

De grote culturele ontwikkeling die Gran Canaria ijdens de periode van de oorspronkelijke bewoners doormaakte, is te zien op de Noordelijke archeologische route, waar u via plaatsen zoals Cenobio de Valerón, de Beschilderde grot en de Necropolis van Maipés duizendjarige oude archeologische vindplaatsen kunt doorlopen en van dichtbij de rotsschilderingen en de op lava gebouwde grafheuvels kunt bekijken. Daarnaast kunt u op de helling van de rots Roque Bentayga ontdekken wat de magische rituelen van de oorspronkelijke bewoners inhielden die waren geassocieerd met de lente- en herfstnachtevening.

/
LANZAROTE
MYTHE EN VUUR

Lanzarote wordt beschouwd als het Eiland van de vulkanen. Ga op zoek naar de Mythe van Atlantis duikend in de diepte van de oceaan en leer de legende kennen van de prinses Ico in Teguise of ontdek via de vulkanische landschappen van het park Timanfaya waarom dit het eiland van het Ivuur en water wordt genoemd.

/
FUERTEVENTURA
DE MAGISCHE
BERG

BERG, ook wel "Magische berg" genoemd, werd beschouwd als de verbindingspoort met de hemel door de oorspronkelijke bewoners van Fuerteventura. Hiervandaan kunt u bovendien ook het Archeologische museum van Betancuria bezoeken, waar u unieke stukken en raadsels kunt bekijken of de schoonheid kunt bewonderen van Antigua waar, volgens de overlevering, voor het eerst het "Licht van Mafasca" verscheen.

/
LA PALMA
MOOI
EN MYSTERIEUS

La Palma is zowel schoonheid als mysterie. In het Nationale park van de krater van Taburiente kunt u naast genieten van de overvloedige natuur ook de heilige rots Roque Idafe aanschouwen die door de Auarieten als de as van de wereld werd beschouwd. En op de rots Roque de los Muchachos unt u rotsschilderingen en rotstekeningen vinden die als heilig werden beschouwd.

/
LA GOMERA
LEGENDARISCHE
NATUUR

Op het eiland La Gomera kun je via zijn natuur de magie voelen. Er bestaan verschillende legendes en ballades over elfen die door de dichte bossen van het Nationale park van Garajonay dwalen of de Romantische waterstralen, die volgens zeggen erg geneeskrachtig zijn.

/
EL HIERRO
DE MAGIE
VAN DE STERREN

De hemel van El Hierro is zo schoon en helder dat je van hieruit een van de beste astronomische uitzichten hebt van Europa. Het is daarom niet zo vreemd dat de oude inwoners de sterren aanbaden via hun kunst. In de zone van El Sabinar kunt u de rotsgravures bekijken van El Julan waarmee de oorspronkelijke bewoners van het eiland hun geloofsbeleving rond de sterren weergaven.