LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

De natuurbinnen handbereik

Op de Canarische Eilanden vind je niet alleen paradijselijke stranden maar ook oerbossen, sterrenhemels en vulkanen die onaardse landschappen creëren. Het is heel eenvoudig om je vakantie iets extra's te geven met een tocht naar de hoogste piek van Spanje of te kamperen in het nationale park; de meeste natuurlijke attracties zijn namelijk gemakkelijk te bereiken en bieden allerlei diensten.

Beschermd
gebied

De grote biologische verscheidenheid van de eilanden zorgt ervoor dat je hier 3000 soorten flora en fauna vindt die je nergens anders ter wereld kunt vinden. Daarom is 40% van het hele Canarische grondgebied beschermd: er zijn 7 biosfeerreservaten, 3 zeereservaten en 4 indrukwekkende nationale parken waar je zelf de rijke ecosystemen van de Canarische Eilanden kunt ervaren.

Nationaal park
van de Teide

De Teide is een ideale bestemming voor het hele gezin. De klim naar deze vulkaan kun je ook per kabelbaan doen, in acht minuten, of in zes uur te voet over een wandelpad (neem dan wel geschikte kleren en schoenen en zonnebrandcrème mee). Het uitzicht vanaf de piek is indrukwekkend. Dit is de op twee na hoogste vulkaan ter wereld en vanaf het hoogste punt kun je heel Tenerife zien. Je kunt soms op heldere dagen ook de andere eilanden zien.

Nationaal park
van Timanfaya

De Vuurbergen van Lanzarote zijn Mars en de Aarde. 5000 hectaren indrukwekkend mooi landschap dat door vegetatie noch mensen is aangeraakt. Hier kun je de puurheid van deze rode en zwarte aarde te voet of per bus ontdekken. Maar de leukste manier om dit te doen is toch wel op de rug van een dromedaris.

Nationaal park
van Garajonay

Dit nationale park ontleent zijn naam aan de legende van Gara en Jonay, de Romeo en Julia van de Canarische Eilanden. In dit dichte laurierbos heersen het mos en de varen en wanneer je over de wandelpaden door het bos loopt, voel je je terug getransporteerd naar de prehistorie. Het juweel van het nationale park is het gebied waardoor de beek El Cedro loopt: een dicht, groen en oud bos met een uitzonderlijke biologische verscheidenheid.

Nationaal park
van de krater Caldera
de Taburiente

Dit nationale park is gelegen in het midden van het eiland en dat is waarschijnlijk ook de reden dat het La Isla Bonita (Het mooie eiland) wordt genoemd. In het hart van La Palma kun je wandelen door Canarische pijnbossen, de aparte Cascada de colores (gekleurde waterval) bekijken en vanaf de rots Roque de los Muchachos genieten van een nachtelijke hemel zoals je die nog nooit hebt gezien.

De wandelingen
met de beste uitzichten

Het mooie van milde temperaturen het hele jaar door is dat je op ieder moment de Canarische natuur kunt ontdekken. Je kunt tijdens een wandeling zien hoe het landschap in een kwestie van een paar kilometers verandert: strand, woestijn, bos… Laat je door de magie meevoeren terwijl je wandelt over deze paden die op iedere hoogte zijn aangepast.

En als je even wilt stoppen, dan kun je dat doen bij een van de uitkijkpunten die je op de Canarische Eilanden vindt. Je kunt tijdens een pauze niet alleen genieten van het uitzicht, maar je ook een goed beeld vormen van de Canarische architectuur en het werk van César Manrique.

Uitrusten
in de zuivere lucht

Na een stevige wandeling door de natuur gaat er niets boven relaxen in een van de rustige luxe hotels, paradores, en landhotels van de Canarische Eilanden. Hier hoor je niets en kun je ongestoord slapen; het is alleen jij, de natuur en je dromen. En wanneer je 's morgens wakker wordt, staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar met plaatselijke producten waardoor je weer op krachten komt om het prachtige Canarische landschap verder te ontdekken.