LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

KAZEN

EN

WIJNEN

De kazen en wijnen van de Canarische Eilanden hebben hun keurmerkcertificaten met herkomstaanduiding. En alle eilanden hebben ten minste één van dit soort certificaten. Een kwaliteitsgarantie waarmee de plaatselijke kazen belangrijke prijzen en wedstrijden hebben gewonnen, zoals de World Cheese Awards, en waardoor de Canarische wijnen een hoog waarderingscijfer hebben gekregen in de bekende wijngidsen Peñín en Parker, die ieder jaar de beste wijnen ter wereld selecteren. Dit is een internationale reputatie met een lange geschiedenis. Zelfs William Shakespeare refereerde er aan en noemde ze in enkele van zijn stukken.

Het maakt daarom niet uit welk eiland u bezoekt, u hebt altijd opties bij de hand om te genieten van de plaatselijke gastronomie met kwaliteitsgarantie.

/
El Hierro
Natuurlijke bereiding

El Hierro had slechts twee bodega's nodig om zijn kwaliteitsgarantie te krijgen. Dit is zeer ongewoon en geeft de kwaliteit van zijn wijnen aan. Het geheim hier van is dat deze wijnen worden geproduceerd met hele oude druifvarianten die op het eiland hebben kunnen overleven omdat het nooit te maken heeft gehad met phylloxera of druifluizenplagen. De wijnen hebben daarom hun puurheid weten te bewaren die ook doorloopt naar de excellente plaatselijke en ambachtelijk bereide gerookte kazen die door de plaatselijke coöperatie worden verhandeld.
Bodega's en kaasmakerijen van El Hierro bekijken>

/
Fuerteventura
Kaas met reputatie

De specifieke kaas van Fuerteventura, met certificaat van herkomstaanduiding sinds 1996, is een van de bekendste van alle Canarische Eilanden. Deze kaas is talloze keren geselecteerd onder de beste ter wereld en zijn smaak is ook erkend door de kaasproevers van de World Cheese Awards. U kunt hem herkennen aan de roodbruine kleur door de paprika in de korst en de typische licht zure en tegelijk zoete smaak.
Kaashuizen van Fuerteventura bekijken >

/
Gran Canaria
Smaakcontrast

De certificering van herkomstaanduiding van Gran Canaria is het resultaat van het samengaan van twee reeds bestaande certificeringen, namelijk Monte Lentiscal en Gran Canaria. Het wijnaanbod op het eiland is dan ook heel breed en het product van hele verschillende druivensoorten zoals de negramoll, malvezij, listan en negra común. De wijn is een uitstekende match voor de kaas bij uitstek van het eiland, Flor de Guía, een heerlijke kaas gemaakt van koeien- en schapenmelk waarbij dierlijk stremsel en kardoenbloemstampers worden gebruikt, een verrassende romige en aromatische kaas.
Bodega's en kaasmakerijen van Gran Canaria bekijken>

/
La Gomera
Natuurlijk karakter

De vegetatie van La Gomera groeit uitbundig door heel het eiland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je wijnranken op hele steile gebieden tegenkomt of kruipend over rotswanden. De meest voorkomende variant is de "forastera blanca" die zorgt voor een wijn met unieke noten en een uniek bouquet die vaak wordt gedronken met gerechten zoals "almogrote", een typische Canarische saus bereid met kaas van La Gomera gemengd met paprikapoeder en tomaat.
Bodega's en kaasmakerijen van La Gomera bekijken>

/
La Palma
Een unieke wijn in europa

Als u La Palma bezoekt moet u zijn wijnen met herkomstaanduiding geproefd hebben omdat deze worden geproduceerd met druifvarianten die in de rest van Europa al eeuwen geleden zijn verdwenen. Deze wijnen worden daarom ook zeer gewaardeerd door oenologen. Als ideale smaakmakers bij deze wijnen horen de gerookte kazen van La Palma, bereid met rauwe geitenmelk die tot 15 kg kunnen wegen.
Bodega's en kaasmakerijen van La Palma bekijken>

/
Lanzarote
Aanwezigheid van vulkanen

Lanzarote is een droog en vulkanisch eiland en dat merk je in de aparte smaak van zijn producten. Vooral in de wijnen en kazen. Om dat zelf te ondervinden, hoeft u alleen La Geria maar op te zoeken. Dit is een wijnteeltgebied dat uniek is in de hele wereld vanwege zijn samenstelling en het prachtige landschap. Hier groeien de wijnranken in kommen van vulkanische rots wat een prachtig kleurcontrast oplevert en aan iedere wijn een reeks ondertonen geeft. Dit geldt ook voor de kazen: deze worden bereid met plaatselijke geitenmelk. De droogte en eigenschappen van de weidegronden zorgen voor een melk met een intense smaak en een uitstekende kwaliteit om zowel jonge als oude kaas te maken.
Bodega's en kaasmakerijen van Lanzarote bekijken >

/
Tenerife
Smaken om uit te kiezen

Tenerife heeft abrupte hoogteverschillen en weinig ruimte en daarom ook een grote variatie aan microklimaten en een grote verscheidenheid aan druiven tussen de verschillende regio's. Het eiland beschikt hierdoor over 5 herkomstaanduidingen voor zijn hoogwaardige wijnen. Rode, witte, rosé- en zoete malvezijwijnen… En een perfecte combinatie van een goede wijn en een goede kaas. De eilandbewoners zelf eten het meest jonge kaas hoewel een andere excellente optie de karakteristieke gerookte kaas is, die wordt bereid met een korst van "gofio", een typisch Canarisch mengsel van geroosterde tarwe- of maïsmeel, of paprikapoeder met een zacht gekruide smaak.
Bodega's en kaasmakerijen van Tenerife bekijken >