LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Het klimaat

De dagen op de Canarische Eilanden zijn lang en zonnig met zachte temperaturen en zonder grote schommelingen. De thermometers blijven het hele jaar door tussen 19 °C en y 24 °C aangeven dankzij de aanwezigheid van de passaatwinden en de thermische inversie die ze opwekken, er zijn nauwelijks wolkenformaties en de neerslag is beperkt.

Om deze redenen nodigen de Canarische Eilanden u uit ongeacht het seizoen een vakantie in de buitenlucht door te brengen en te genieten van het licht en de blauwe luchten en uw vrije tijd volop te benutten.

Weersverwachting voor de komende dagen

WAT NEEMT U IN DE KOFFER MEE?

Dankzij het bevoorrechte klimaat het hele jaar door, is het enige wat u in de koffer hoeft mee te nemen, ongeacht wanneer u komt, luchtige kleding, zomerschoenen en iets warms voor ‘s avonds of in de bergen.

Wanneer u echter een activiteit of sport gaat beoefenen, vergeet dan niet de juiste kleding mee te nemen en denk ook aan zwemspullen, zonnebrand en een zonnebril.

GENIET VAN DE ZON

De zon op de eilanden is overduidelijk aanwezig en heeft invloed op het klimaat, het dagelijkse leven en de aard van de mensen. Bovendien is aangetoond dat de zon vele goede eigenschappen heeft: de zon is een bron van vitamine D, versterkt de botten, verbetert het humeur, beïnvloedt de kwaliteit van de slaap…

Familia en la playa

U dient echter bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer u gaat zonnen:

  • Gebruik altijd de juiste beschermingsfactor voor uw huidtype.
  • Breng de zonnebrand iedere 2 uur opnieuw aan en wanneer u uit het water komt.
  • Blijf tussen 12.00 en 16.00 uur uit de zon.
  • Let erop hoe de kinderen zonnen en bescherm ze op de juiste wijze.
  • Wanneer u langere tijd naar het strand gaat, vergeet dan niet een parasol mee te nemen.

LANGE ZONNIGE DAGEN

De Canarische Eilanden zijn een van de regio’s met de meeste zonuren van Europa: meer dan 3000. Bovendien bevordert de geografische ligging lange dagen met veel licht gedurende het hele jaar. In de winter komt de zon om 7.30 uur op en gaat ‘s avonds om 18.30 uur onder en in de zomer komt hij om 7.00 uur op en gaat hij om 20.30 uur onder.

Arena