LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

De Erfenis Van

César Manrique

"Voor mij was het de mooiste plek op aarde. En ik besefte dat als ze in staat waren om het te zien door mijn ogen, dan denken ze net als ik "
Een eiland gemodelleerd door een kunstenaar. Dit kan zijn in Lanzarote. De invloed van César Manrique, universele schepper en pionier van de milieubeweging, is niet verloren op elke reiziger die aankomt op het eiland. Zijn werk en vooral het buitengewone inzicht op de relatie tussen natuur en de mens doordringt veel van zijn hoeken. Ook de mentaliteit van de bewoners van het eiland en alle canarische eilanden. En natuurlijk, hun centra, eerste klas attracties die zijn verspreid over de archipel.
Meer Dan Een
Plastische Kunstenaar
César Manrique (1919-1992) werd geboren in Lanzarote. Schilder, beeldhouwer, architect en multidisciplinair kunstenaar, studeerde hij in Madrid en, na enkele jaren exposities over de ganse wereld leefde hij in de jaren '60 in New York, het mekka van de kunst in die tijd.

Twee jaar later keerde hij terug naar Lanzarote om definitief naar zijn geboorte-eiland te verblijven. Dat is wanneer hij het meest persoonlijke en ambitieuze project begint: het eiland zelf te gebruiken als het doek waarop zijn artistieke en verdediging van milieuwaarden te brengen. De liefde die hij voelde voor zijn land en zijn overweldigende persoonlijkheid deden de rest. In 1978 werd hij bekroond met de World Prize voor ecologie en toerisme.
Het artistieke werk van César Manrique is uitgebreid en van erkende kwaliteit, maar zijn interventies op het grondgebied bezetten een meer prominente plaats. In al deze is Manrique op zoek naar een zeer respectvolle dialoog en integratie met het milieu. Uitkijplaatsen, tuinen, ingrepen aan de kust, culturele centra ... De lijst is eindeloos en overdondert met zijn originaliteit en tijdloze moderniteit. Hoofdzakelijk aanwezig in Lanzarote, ook in Fuerteventura, Tenerife, La Gomera en El Hierro kunnen we deze functies van zijn kunstcentra bewonderen en werken voorzien van zijn handtekening en kunnen deze niet alleen bezoeken, maar ook genieten van hen.
Jameos
Del Agua
Het was het eerste centrum voor kunst, cultuur en toerisme gecreëerd door César Manrique en een van de duidelijkste voorbeelden van harmonie tussen kunst en natuur. De kunstenaar nam voordeel van de vulkanische tunnel om een natuurlijk auditorium van buitengewone schoonheid te creëren. Naast hem, een palm tuin met een kunstmatig meer en het Museum "Casa de los Volcanes" (een van de belangrijkste onderzoekscentra in de wereld).
Jameos del Agua
El Taro de Tahíche
Fundación
César Manrique
De sterke persoonlijke betrokkenheid bij César Manrique met zijn werk en zijn ecologische visie leidde hem ertoe een reeks van vulkanische bellen om te zetten in zijn eigen huis, waar hij jaren leefde. Vandaag de dag, is het huis waarin ze vele persoonlijkheden van het tijdperk sliepen, zetel van de stichting die zijn naam draagt. Ingericht met kunstwerken van de kunstenaar en zijn privé-collectie, is de kamers bezoeken de beste manier om de geest en het talent benaderen van deze unieke kunstenaar.
Stichting César Manrique
Lago
Martiánez
Volledig gevestigd aan de kust, is El Lago Martiánez is een prachtig voorbeeld van de architectuur open naar de zee. Met 33.000 m2, is dit meer in de vorm van reusachtige smaragd en binnenin vijf eilanden speciaal voor de bezoekers van restaurants, grills en nachtclubs. De terrassen en tuinen van de inheemse flora dragen bij tot het creëren van een sfeer van exotisme en bij de hele aanleg zijn ook verschillende sculpturen van de auteur gebruikt, het is perfect geschikt voor de traditionele Canarische architectuur.
Lago Martiánez