LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

7 eilanden in 1 minuut

Nog nooit van de Canarische Eilanden gehoord?
De Canarische Eilanden zijn 7 eilanden in de Atlantische Oceaan waar de zon het hele jaar door schijnt. De temperaturen zijn hier heel mild: De gemiddelde temperatuur in de winter is 19 ºC en in de zomer 23 ºC. Alle sleur en problemen vallen van je af wanneer je over de stranden wandelt of je verliest in het indrukwekkende landschap. Het maakt niet uit of je actie, rust of comfort zoekt, Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro staan garant voor een verkwikkende ervaring.

Vulkanische natuur

Als je aan de Canarische Eilanden denkt dan zie je misschien als eerste het beeld van de Teide voor je, de op twee na hoogste vulkaan ter wereld. De vulkanische natuur van de eilanden heeft echter veel meer te bieden: je ziet het overal op de Canarische Eilanden. Het is een oude en mysterieuze kracht die aan de 7 eilanden hun schoonheid en karakter verleent.
Toen de lava zich vanuit de diepten van de aarde een weg baande naar de oppervlakte, creëerde het scherpe pieken en kraters vol leven, beeldhouwde het geometrische vormen en diepe ravijnen, schetste het droomstranden en onvergelijkbare zeebodems... Deze grillige vormen zijn soms bekleed met een groen tapijt, soms naakt als een maanlandschap, maar iedere verschijningsvorm nodigt uit om je te omringen door zijn speciale energie.

Amusement en rust

Op de Canarische Eilanden vind je een modern en gevarieerd hotelaanbod van hoge kwaliteit: of je nu een groot hotelcomplex aan zee zoekt of een overnachting alleen in de natuur, de specifieke klantenservice en de typische Canarische gastvrijheid zorgen ervoor dat je als herboren weer naar huis gaat.

Het is wel erg gemakkelijk om van je vakantie te genieten als je iedere dag wakker wordt naast je favoriete vrijetijdsbesteding: een golfbaan om de hoek, dicht bij bossen en wandelpaden, omringt door museums, winkelcentra…

Het maakt niet uit hoe je droomvakantie eruit ziet, je vindt het op de Canarische Eilanden.

Veiligheid en bereikbaarheid

De Canarische Eilanden vormen een paradijs op enkele uren vliegen van de grootste Europese steden. Dus waar wacht je nog op om de regen achter je te laten en te genieten van de Canarische zon? En omdat de eilanden deel uitmaken van de EU, hebben ze ook alle voordelen van dien: een uitgebreid netwerk van infrastructuren en diensten, het gemak van de euro en het gebruik van de Europese ziekteverzekeringskaart op ieder moment.

Unieke landschappen

De Canarische Eilanden vormen een van de geografische zones met de grootste biologische verscheidenheid ter wereld. Op slechts 7 eilanden vind je duizenden landschappen: duinen, bossen, vulkanen, sterrenhemels en vooral stranden. Stranden van zwart, geel, rood of wit zand; ongerepte of populaire stranden; perfecte stranden voor het beoefenen van sporten of om te relaxen. Hier vind je 256 km aan stranden en voor ieder wat wils.

Een symfonie aan ervaringen en kleuren die je versteld doen staan en die je allemaal wilt meemaken.

Zonnebaden, de indrukwekkende Teide bezoeken, de natuur in trekken, golfen, genieten van een thematisch park... Dit eiland heeft ideeën voor iedereen!

Meer informatie

Gran Canaria is een miniatuurcontinent dat naast beschermde natuurgebieden, zoals de duinen van Maspalomas, ook beschikt over een groot aanbod aan amusement en welzijnsopties.

Meer informatie

Lanzarote lijkt op een andere wereld. Een bezoek aan het nationale park van Timanfaya is de beste manier om naar de maan te gaan zonder de Aarde te verlaten.

Meer informatie

Wit zand en turkoois water. Fuerteventura is één groot strand van kop tot staart en een paradijs voor de liefhebbers van wind en golven.

Meer informatie

Hier kun je je overgeven aan de natuur tussen vulkanen, bossen en prehistorische begroeiing, onder een hemel van ontelbare sterren.

Meer informatie

Dichte oerbossen komen via diepe ravijnen uit op de zwarte zandstranden. Een eiland vol mythen en magie.

Meer informatie

Het kleinste eiland en een oase van rust. Hier duiken in het kraakheldere water is je onderdompelen in een wereld van stilte en schoonheid.

Meer informatie