LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier
20-April-2022

HALLO!


Op de Canarische Eilanden werken we er hard aan dat u ons elke dag kunt bezoeken in optimale veiligheids-, hygiëne- en kwaliteitsomstandigheden. We vermelden ook dat momenteel meer dan 78.8% van de bevolking tegen COVID-19 gevaccineerd is, wat boven het Europese gemiddelde ligt. 

Komt u binnenkort op vakantie naar de eilanden, dan vindt u hier interessante informatie. 

11. TOELATINGSVOORWAARDEN VOOR SPANJE (en de Canarische Eilanden):

U kunt de Canarische Eilanden bezoeken als u afkomstig bent uit de Europese Unie, uit een land van de Schengenzone of uit een derde land waarmee Spanje een wederkerigheidsovereenkomst heeft gesloten betreffende de toelating van reizigers..

Het is van essentieel belang dat u de voorwaarden van uw touroperator of luchtvaartmaatschappij raadpleegt voordat u naar de Canarische Eilanden reist.

1.1 ALS U VANUIT EEN RISICOLAND* BINNEN DE EU EN DE SCHENGENZONE REIST

 * Hieronder worden verstaan de landen vermeld op deze lijst.

 Controleformulier. Het wordt aanbevolen het formulier digitaal in te vullen en alle benodigde documenten mee te nemen om de controle op de luchthaven te bespoedigen (fast control).  Voor een cruise moet u dit formulier invullen.

en één van de volgende vereisten voor personen ouder dan 12 jaar:

a)  Certificaat van inenting tegen COVID-19 met volledig vaccinatieschema.

b)  COVID-19 actieve-infectiediagnosetest met negatieve uitslag. Geaccepteerd worden een antigeentest die ten minste 24 uur vóór aankomst in Spanje is afgenomen, en een NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) die ten minste 72 uur vóór e aankomst in Spanje is afgenomen.

c)  Herstelcertificaat waaruit blijkt dat de houder genezen is van COVID-19 en dat ten minste 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) is afgegeven. Dit certificaat is 180 dagen geldig.

 

In uitzonderlijke gevallen en bij wijze van steekproef kan van bepaalde passagiers worden verlangd dat zij binnen 48 uur na aankomst een diagnostische test op actieve besmetting met COVID-19 ondergaan, waarvan het resultaat aan de gezondheidsdienst op de luchthaven moet worden meegedeeld via het daartoe aangewezen kanaal.

 

 1.2 ALS U VANUIT DERDE LANDEN REIST EN U BENT GEEN EU-BURGER

De reizigers moeten aan de volgende eisen voldoen:

  1.  Controleformulier. Het wordt aanbevolen het formulier digitaal in te vullen en alle benodigde documenten mee te nemen om de controle op de luchthaven te bespoedigen (fast control).  Voor een cruise moet u dit formulier invullen.
  2. Certificaat van inenting tegen COVID-19 met volledig vaccinatieschema. Begeleidende minderjarigen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld. Personen die in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland wonen en rechtstreeks uit het Verenigd Koninkrijk komen, moeten bij aankomst in Spanje in het bezit zijn van een inentingscertificaat of Herstelcertificaat.
  3. Passagiers ouder dan 12 jaar of jonger dan 18 jaar moeten maximaal 72 uur voor aankomst een negatieve PCR-test ondergaan, als ze niet goed zijn ingeënt. 

  4.  Bovendien is een diagnostische COVID-19-infectietest verplicht, ongeacht vaccinatiestatus of het feit de ziekte eerder te hebben gehad, uitsluitend voor reizigers uit derde landen met een hoog risico. Geaccepteerd worden een antigeentest die ten minste 24 uur vóór aankomst in Spanje is afgenomen, en een NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) die ten minste 72 uur vóór e aankomst in Spanje is afgenomen. U kunt hier controleren of uw land een risico heeft.

 Derde landen die niet als risicolanden worden beschouwd, zijn uitgesloten van deze verordening en hiervoor gelden de toegangsvoorwaarden voor EU- en Schengenlanden die als risicolanden worden beschouwd (zie punt 1.1). Raadpleeg hier

1.4 ALS U BINNEN HET NATIONALE GRONDGEBIED REIST 

Er gelden momenteel geen beperkingen voor het reizen naar de Canarische Eilanden vanuit heel Spanje. Het is dus mogelijk om tussen de eilanden en vanaf het vasteland van Spanje te reizen.

2Ik heb twijfels over de tests:

Is het masker verplicht op de Canarische Eilanden?

Het masker is alleen verplicht voor personen ouder dan 6 jaar die toegang hebben tot gezondheidscentra, apotheken en openbaar vervoer.

Ik woon op de Canarische Eilanden, moet ik een negatief testresultaat voorleggen om in toeristische accomodaties op de Canarische Eilanden te verblijven?

Nee. U moet uw hoedanigheid van inwoner van de Canarische Eilanden aantonen en op eigen verantwoordelijkheid verklaren dat u de Canarische Eilanden niet hebt verlaten in de 15 dagen vóór aankomst in het logies en dat u in die periode geen symptomen hebt vertoond die compatibel zijn met COVID-19.

Ik ga een lange periode doorbrengen op de eilanden, heb ik telkens een test nodig wanneer ik van verblijfplaats verander?

Nee, u hoeft alleen via uw reisdocument te bewijzen dat u de test 72 uur voor aankomst op de Canarische Eilanden hebt gedaan. Als er 15 dagen zijn verstreken sinds uw aankomst, moet u een verantwoordelijke verklaring overleggen waarin staat dat u in de afgelopen 15 dagen geen COVOD-19 symptomen heeft gehad.

Is een test ook verplicht bij vertrek uit de Canarische Eilanden? 
Nee, maar het is mogelijk dat land het vereist. We raden u aan steeds de voorwaarden en aanbevelingen van uw land van herkomst te raadplegen. 

Kan ik voordat ik vertrek een test doen op de eilanden?
Uiteraard, de Canarische Eilanden beschikken over eerste klas gezondheidsvoorzieningen. Uw verblijf kan u informatie verstrekken of de dichtstbijzijnde plaats waar u een erkende diagnosetest kunt laten doen. In ieder geval delen we u de erkende centra van de Canarische Eilanden mee waar u zich kunt laten testen.

 

3Welke veiligheidsmaatregelen gelden er in de luchthaven en/of het vliegtuig?

Denk eraan dat u tijdens de hele vlucht verplicht een mondmasker moet gebruiken en alle veiligheidsmaatregelen moet naleven die zowel de luchtvaartmaatschappij als de luchthavenautoriteiten opleggen.

We raden u aan om indien mogelijk online in te checken om onnodige formaliteiten in de luchthaven te vermijden. 

4Kan ik vrij tussen de eilanden reizen?

Uiteraard, een van de grote voordelen van een bezoek aan de Canarische Eilanden is dat u verscheidene eilanden tijdens één bezoek kunt ontdekken. De eilanden verschillen onderling enorm, waardoor uw reis veel verrijkender en interessant wordt.

Momenteel zijn er dagelijkse verbindingen waarmee u probleemloos van het ene eiland naar het andere te reizen, zowel met het vliegtuig als met de boot. Binter en Canaryfly zijn de luchtvaartmaatschappijen waarmee u tussen eilanden kunt reizen en Fred Olsen, Armas, Biosfera Express en Líneas Romero de rederijen.

5Welke persoonlijke beschermingsmaatregelen moet ik treffen om besmettingen te voorkomen?

De Regering van de Canarische Eilanden raadt alle burgers aan om de volgende persoonlijke beschermingsmaatregelen te treffen:

  • Regelmatig handen wassen met water en zeep, of handgel.
  • Bij het hoesten of niezen, mond en neus afdekken met wegwerpzakdoek en deze in de vuilnisbak gooien.
  • Een sociale afstand bewaren van minstens 1,5 meter met personen met wie u niet samenwoont (met of zonder symptomen).

Aanbevolen wordt het aantal personen in alle mogelijke groepen of vergaderingen van personen die niet samenwonen in privéruimtes te beperken tot maximaal 10, ook al kan de veiligheidsafstand worden gewaarborgd.

6Wat moet ik doen in het geval van symptomen tijdens mijn verblijf op de Canarische Eilanden?

Als u symptomen vertoont zoals hoesten, koorts, ademnood of algemeen onbehagen, isoleer uzelf dan in uw verblijfplaats en bel naar het nummer 900 112 061  om u te oriënteren en door te verwijzen naar het overeenkomstige medische centrum.  +34 922 842 279 en +34 928 846 579 internationale gesprekken.

Het wordt ook aanbevolen dat u belt als u een risicopersoon bent (immunosuppressie, zwanger of een persoon ouder dan 60 jaar)

Denk eraan dat u in de medische centra van de eilanden een mondmasker moet dragen en moet vermijden dat u oppervlakken met uw handen aanraakt.

7BELANGRIJKE INFORMATIE: DE COVID-19 REISVERZEKERINGSPOLITIEK WORDT PER 3 MAART 2022 OPGESCHORT.

Hygiënische aanbevelingen

Lavamanos

Was regelmatig uw handen met water en zeep of hydroalcoholische gel

Toallitas

Bedek wanneer u hoest of niest uw mond en neus met een wegwerpzakdoek en gooi deze in de vuilnisbak

Distancia de seguridad

Bewaar een sociale afstand van minstens 1,5 meter met personen met wie u niet samenwoont (met of zonder symptomen)

Barbijo

Het masker is alleen verplicht voor personen ouder dan 6 jaar die toegang hebben tot gezondheidscentra, apotheken en openbaar vervoer. 

Als u tijdens uw verblijf op de Canarische Eilanden symptomen van COVID-19 krijgt:

900 112 061(Alleen voor oproepen binnen Spaans grondgebied, voor symptomen van COVID-19). +34 922 842 279 en +34 928 846 579 internationale gesprekken

Fiebre

Koorts

Tos

Hoesten

Falta de aire

Luchtwegklachten