LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Smaken

Met

Oorsprongsbenaming

Via de keuken kunt u altijd een land vinden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Canarische eilanden een keuken hebben vol contrasten, met goed gekruide gerechten en verse en gezonde ingrediënten, het resultaat van een mild klimaat en vulkanische bodem die een speciale smaak geeft. Daarnaast zijn veel van hun handgemaakte producten beschermd onder een oorsprongsbenaming, zoals sommige van de kazen en wijnen.

Ontdek de Canarische Eilanden, een genot om te zien, het is ook een genot voor de smaakpapillen.
/
Producten Van De
Grond
In de Canarische keuken hebben we een grote aanwezigheid van kenmerkende ingrediënten zoals millo (naam gegeven door de Canarios aan het maïs), aardappelen, welke als gevolg van de vulkanische oorsprong van de aarde een andere textuur hebben en een verscheidenheid aan lokale vis, net als de vieja, grouper of cherme. En natuurlijk de internationaal erkende Canarische banaan, een van de meest complete en smakelijke fruitsoorten in de wereld.

Maar als er iets de Canarische keuken verhoogt zijn het de producten met een benaming van oorsprong. Op elk eiland vindt u heerlijke wijnen met een benaming van oorsprong zelf, waarmee u de kracht van de vulkanen in elke slok vindt. Ook traditionele kaassoorten zoals Majorero, Palmero of Flower Guide - met hun DOP-erkenning wereldwijd erkend.
Zie wijnkelders Zie zuivelfabrieken
Breng in uw koffer
Geitenkaas
Fuerteventura
Palm honing
La Gomera
Malvasia wijn
Lanzarote
Bloem zeezout
La PALMA
Oude aardappelen
Tenerife
Kaasjes
El Hierro
Canarische rum
Gran Canaria
/
Route Van
Tapas En Typische Schotels
Een gastronomische tour van de verschillende eilanden heeft aangename verrassingen in petto, maar alle delen hebben een gemeenschappelijke culinaire traditie: ieder is er in geslaagd om een ​​speciaal tintje aan de verschillende gerechten te geven.

De aardappelen met mojo zijn misschien wel de meest bekende gerecht van de eilanden, samen met de Escaldon, een gerecht gemaakt van geroosterde maïs en visbouillon. Zodus kunt u genieten van een breed scala aan restaurants die gespecialiseerd zijn in Canarische keuken en andere gerechten: ropa vieja, schotelproducten, stoofpot, Carajacas ...
Bekijk restaurants
/
De Canarische Keuken
In Uw Huis
Als als je thuis komt, mis onze aardappelen je met mojo, wij geven u het recept om heet zelf thuis te maken.

Ingrediënten

(4 personen)

VOOR DE AARDAPPELEN

1 kg aardappelen
200 g zout

Voor mojo

2-4 gedroogde pepers 1 bol knoflook
1 theelepel zout
Olijfolie 200ml
50ml azijn
1 theelepel komijn
1/2 theelepel paprikapoeder
gekruid

Voor de GROENE Mojo

1 bol knoflook,
1 bosje koriander of peterselie
1 glas olijfolie
1 scheutje witte azijn
1 theelepel komijn
Zeezout

Voorbereiding van mojo

Om de typische Mojo Picon te bereiden, de eerste is de gedroogde pepers laten weken voor een uur. Na deze tijd, droog je, verwijder je de zaadjes en snij ringen. Anderzijds, de look wordt geschild en in stukjes gehakt. Het plaatst alles in een vijzel met zout, komijn en paprikapoeder en stamper tot een gladde pasta is gemaakt. Olie geleidelijk toevoegen, terwijl je nog verderstampt. Klaar!

Voorbereiding van de groene mojo

De groene mojo is zeer gemakkelijk te bereiden. In een vijzel plaats je gepelde knoflook, zout, komijn en peterselie (of koriander). Olie en azijn langzaam toevoegen terwijl we nog mengen en ... klaar!

Canarische
aardappelen maken

Het eerste wassen van de ongeschilde aardappelen en neem de aarde af. Vervolgens worden ze in een grote pot geplaatst en voeg water toe, maar net genoeg om ze te bedekken. Aardappelen met een schone doek bedekken, voeg zout toe en breng aan de kook. Koken tot ze gaar zijn. Het water zal bijna volledig verdampen, maar er wordt nooit meer water toegevoegd. Het doek wordt verwijderd en de aardappelen bestrooid met het resterende zout. Terug aan de kook brengen tot de aardappelenhuid gerrimpeld en droog is. Klaar om te eten!