LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Verrassende
en guachinches
restaurants

Waar hebt u vandaag zin in? Laat u verrassen door enkele van de duizenden restaurants die de eilanden te bieden hebben: gastrobars, strandtentjes, guachinches, visrestaurants, grillhouses... De enorme diversiteit van onze eilanden is ook te vinden in onze restaurants. Ontdek onvergetelijke plekjes terwijl u geniet van smakelijke ervaringen, of het nu op een terras met uitzicht op zee is, of in een grot of nog een andere van de ontelbare betoverende plaatsen die u hier kunt vinden. Er is voor ieder wat wils!

Smaken met herkomstaanduiding

Op de Canarische Eilanden genieten we van het beste klimaat ter wereld. Daarom is het niet te verwonderen dat de plaatselijke ingrediënten zo verrukkelijk smaken. Het hele jaar lang worden heerlijke vruchten en groenten gekweekt, zoals aardappelen, bananen, tomaten en pompoenen. Bovendien zorgt het tropische klimaat ervoor dat exotische vruchten zoals de papaja of de mango zo sappig en smakelijk zijn. De Atlantische Oceaan brengt dan weer een ruime waaier aan inheemse vis voort, zoals de papegaaivis, de zaagbaars of de ombervis.

Onze gerechten

Naast de authentieke en typische eilandgerechten, zoals gofio (geroosterd maismeel) of papas arrugadas (in de schil gekookte krieltjes), wordt onze gastronomie gekenmerkt door een culinaire mengelmoes, gaande van de eerste bewoners, de guanches, tot de haute cuisine en restaurantes met een Michelin-ster, dankzij de talrijke culturen die hun sporen hier hebben achtergelaten met een gastronomie vol contrasten tot gevolg, eenvoudige bereidingen met kwaliteitsvolle ingrediënten. Als u de Canarische eilanden dus bezoekt zonder ons eten te proeven, mist u een fundamenteel onderdeel van de ervaring.
Gemengde salade
Kaasschotel
Hoedslakjes met mojo
Erwtjes op boerenwijze
Gevulde avocado met salade van zeevruchten
Maaltijdsoep van waterkers
Papegaaivis in de oven
Gemarineerde rauwe tandbaars
Rode reuzengarnaal
Geroosterde inktvis
Wrakbaars op de bakplaat
Geroosterde octopus
Konijnenribbetjes
Jonge geit
Kaak
Vleesespies
Gemarineerde steenhaai
Pompoenpannenkoeken
Vijgen met geitenkaasschuim
Vruchtensalade

Gastronomische
bezoeken

Wandel door de wijngaarden terwijl u de gewaardeerde vulkanische wijn proeft, bezoek een kaasboerderij om het ambachtelijke proces te ontdekken of profiteer van het fantastische klimaat om even te verdwalen in een van de talrijke plantages. Als u wenst te weten hoe enkele van de beste producten van de Canarische Eilanden worden gemaakt, ga dan naar de plaats waar ze worden geproduceerd en kom persoonlijk te weten waar de uitstekende kwaliteit vandaan komt.