LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier
Your day by day

EEN EUROPESE REGIO

De Canarische Eilanden zijn een Spaanse eilandengroep van 7 eilanden in de Atlantische Oceaan op 1739 km ten zuidwesten van de hoofdstad van Spanje. Ze maken deel uit van de tropische streek Macaronesië en bezitten een gematigd klimaat gedurende het hele jaar. De morfologie van de eilanden is het resultaat van honderden vulkanische uitbarstingen in de loop van miljoenen jaren en de archipel heeft dan ook een van de meest uitzonderlijke landschappen van heel Europa.

Als Spaanse autonome gemeenschap vallen de eilanden onder de EU-regelgeving die het vrije verkeer van de burgers toestaat en hebben de euro als algemeen gebruikte munt. De Europese burgers kunnen van de eilanden genieten met alle rechten en voorrechten die hun op grond van de akkoorden van het Europees burgerschap van het Verdrag van Maastricht van 1992 worden verleend.

LOKALE TIJD

Een bezoek aan de Canarische Eilanden vanuit ieder willekeurig Europees land geeft amper problemen vanwege het tijdsverschil want door hun geografische ligging hebben ze dezelfde tijd (UTC) als landen zoals het Verenigd Koninkrijk of Ierland, en er is slechts één uur tijdverschil met de rest van Spanje en landen als Frankrijk, Duitsland of Polen (UTC +1).

GEZONDHEIDSZORG

Als regio van de Europese Unie hebben de Canarische Eilanden een gezondheidszorg met Europese medische bijstand, wat inhoudt dat alle Europese burgers recht hebben op gratis medische bijstand binnen de openbare gezondheidszorg van de Canarische Eilanden.

Op alle eilanden vindt u gezondheidscentra en openbare ziekenhuizen met eerstehulpafdelingen die 24 uur per dag geopend zijn en vele 24-uurs apotheken of apotheken met avond- en weekenddiensten voor spoedgevallen.

PRIJZEN EN FOOIEN

De levensstandaard van de Canarische Eilanden is vergelijkbaar met die van de andere Spaanse autonome gemeenschappen en de gemiddelde prijzen kunnen betaalbaar worden genoemd.

Prijzen bij benadering:

  • Avondeten: tussen € 15,- en € 35,- p.p.
  • Ontbijt: tussen € 5,- en € 8,- p.p.
  • Biertje: tussen € 0,50 en € 3,-
  • Gedistilleerde drankjes: tussen € 6,- en € 12,-
  • Taxi vanaf het vliegveld: ca. € 30,-
  • Autoverhuur: vanaf € 20,- per dag
  • Buskaartje voor de stadsbus: niet meer dan € 1,50

In het algemeen worden fooien vrijwillig gegeven en daarom kan geen bepaald percentage of bedrag worden aangegeven.

TECHNOLOGIE EN COMMUNICATIE

De meeste gebouwen hebben een elektrische installatie met stopcontacten van 220 V en stekkers van het type CEE 7/4. Bovendien vindt u op alle eilanden dekking voor mobiele telefoons en WiFi-installaties, en het is doorgaans zo dat veel hotels over deze service gratis bieden.

TAAL

De officiële taal is het Spaans maar in de belangrijkste toeristengebieden komt u veel mensen tegen die Engels, Duits of andere talen spreken.