LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

7 eilanden, 7 verhalen 7 eilanden, 7 verhalen

Op de Canarische Eilanden worden duizenden unieke en verschillende verhalen beleefd. Duizenden en miljoenen persoonlijke ervaringen die van de eilanden een speciale plek maken vol van onvergetelijke momenten.

#7stories is een kunstproject dat tot doel heeft de Canarische Eilanden van verschillende gezichtspunten te laten zien. Hiervoor waren zeven van de belangrijkste “video tellers” van het platform Vimeo uitgenodigd voor een reis naar de Canarische Eilanden om via hun camera die ervaringen vast te leggen die ieder eiland onvergetelijk maken. Een persoonlijke blik waar de emoties en gevoeligheid van de makers het voortouw nemen. Het resultaat was spectaculair: 7 audiovisuele creaties, alle net zo verschillend en verrassend als de eilanden zelf.
DUIZENDEN
GEDEELDE
EMOTIES
De films die in de herfst-winter van 2013 werden opgenomen, zijn begin 2014 uitgebracht. Het project ewerd meteen een succes omdat twee van de zeven video's werden aangeduid als Staff Pick (video's met speciale aanbeveling door de professionals van Vimeo). In iets meer dan een week waren de films al 500.000 keer afgespeeld en aan het einde van het jaar waren ze door meer dan anderhalf miljoen gebruikers bekeken. Alle films werden op verschillende reiskanalen en -blogs opgenomen dankzij de audiovisuele kwaliteit en de originele gezichtspunten. Als u daarom een reis plant naar de Canarische Eilanden, neem dan een minuutje en bekijk de eilanden vanuit de visie van deze jonge kunstenaars.

Lanzarote
DOOR LEA AMIEL
EN NICOLAS LIBERSALLE

Dit creatieve stel was zo onder de indruk van de landschappen en de emoties die ze daar beleefden, dat ze hun film The Lanzarote Effect hebben genoemd. Een recreatie van een magische en eeuwenoude wereld waarin alles speciaal is: de aarde, de hemel, de gewoonten en vooral de mensen van het eiland, aan wie ze een ode brengen.

Fuerteventura
DOOR ANDRO KAJZER

In deze video van de Sloveense filmmaker komen de gevoelens aan de hand van de details naar boven. Deze video heeft zijn eigen ritme en een opvallende esthetiek waarin vooral het water en de wind een belangrijke rol spelen als elementen die het leven op Fuerteventura bepalen.

Gran
Canaria
DOOR RICK MEREKI

Rick Mereki interpreteert het eiland van Gran Canaria Rick Mereki interpreteert het eiland van Mirrorlapse.

Tenerife
DOOR MATTY BROWN

Tenerife is een geweldige herinnering. Zo geeft Matty Brown het eiland weer in de video The Edge of Earth (Het einde van de aarde) als een opeenvolging van gedachten die zijn reis over het eiland oproepen. Zeven intensieve dagen die allerlei soorten emoties opriepen.

La Gomera
DOOR JUAN RAYOS

A Volcano in the Sea (Een vulkaan in de zee) is de audiovisuele bespiegeling van de relatie die de mens heeft met zijn omgeving en zijn verleden. Een reis door de natuur en traditie van La Gomera die uitgaat van de eenzaamheid van het individu.

La Palma
DOOR
GUNTHER GHEERAERT

De titel van deze video is Tales of Life (Levensverhalen) waarin de auteur een rondreis over een eiland maakt dat hij zelf typeert als een plaats om je in te verliezen. Intimiteit, traditie en authenticiteit zijn de kenmerken die gedurende de 3 minuten die deze video duurt naar voren komen.

El Hierro
DOOR JEAN JULIEN

De video van de Franse filmmaker is een originele reis naar het binnenste van El Hierro. Een video waarin de structuren op de voorgrond staan en de folklore, gastronomie en de tradities de vertrekpunten zijn naar de toekomst van het eiland die wordt voorgesteld door de kinderen van El Hierro.