LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Er zijn plaatsen die zo speciaal zijn dat ze gevoelens opwekken die moeilijk in woorden weer te geven zijn. De kleuren van de landschappen, de geur van de natuur, de bries op je gezicht… Gevoelens die vaak alleen uitdrukking vinden door middel van kunst. Voor het project On The Draw werden enkele van de meest relevante illustrators uitgenodigd voor een reis naar de Canarische Eilanden om door hun werk de gevoelens vast te leggen die elke eiland bij hen opriep. De enige vereiste was de volledige creatieve vrijheid.

7 illustrators, 7 eilanden en 7 dagen. Het resultaat, een spectaculair reisverslag dat een emotionele reis door de Canarische Eilanden laat zien.

door
Ekaterina
Koroleva

Lava met verschillende aardkleuren, een strijdlustige bloem die niet buigt voor de hitte en een enorm blauw vlak als gevolg van de schok tussen de hemel en de zee. Dat is de visie op Lanzarote van de jonge Ekaterina Koroleva. Deze getalenteerde Russische illustrator legt met traditionele verftechnieken gemengd met inkt, potlood en waterverf een portret van het eiland vast dat is gericht op het werk van César Manrique: De zoutvelden of het eiland La Graciosa.

Het volledige oeuvre bekijken

door
Malika
Favre

Malika legt door haar stijl, die zich kenmerkt door eenvoud van lijnen en kleuren, het accent op de meer spirituele kant van Fuerteventura. De geometrie, vlakke kleuren, de geaccentueerde schaduwen en vooral de kalmte en eenzaamheid zijn de voornaamste kenmerken in de vertolking van het eiland door deze Franse kunstenares. Hemel en aarde, strand en berg, mens en dier. Alles leeft samen in harmonie.

Het volledige oeuvre bekijken

door
Paula Bonet

Paula Bonet roept met een van de meest herkenbare illustratiestijlen van Europa in haar werk de verschillende gemoeds- en emotionele toestanden op die bij haar opkwamen tijdens haar rondreis op Gran Canaria. Een reis waarin gevoelens, herinneringen en dromen uit het verleden aan de oppervlakte kwamen. Ervaring en landschap, natuur en individu.. Contrasten die een uiterst vrouwelijke gevoeligheid uitdrukken.

Het volledige oeuvre bekijken

door
Ben Heine

In de typische stijl van Ben Heine, met een breed scala aan invloeden die lopen van het surrealisme tot popart, herinterpreteert hij de bekendste kenmerken van Tenerife zoals het Auditorium van Santa Cruz, de kliffen van Los Gigantes of de vulkaan de Teide. In zijn project neemt de Belgische kunstenaar de mens als maatstaf van het landschap op het eiland door een geanimeerde omgeving te creëren waarin fantasie en realiteit samensmelten. Een hele persoonlijke interpretatie van het eiland.

Het volledige oeuvre bekijken

door
Jens
Magnusson

De Zweedse illustrator, gespecialiseerd in illustraties voor kinderen, geeft een kleurrijk en blij beeld van La Gomera, waar de mens in perfecte harmonie met de natuur leeft. Door zijn groot kleurtalent, compositie en ontwerp van figuren illustreert hij een universum dat is doordrongen van kinderlijke onschuld waar l overvloed en de rijkdom aan details van de flora en fauna op de voorgrond staan.

Het volledige oeuvre bekijken

door
Steve
Simpson

Na een carrière van meer dan 30 jaar blijft de vitaliteit van Steve Simpson ongeschonden met een frisse en onderhoudende stijl en een basis van grafisch ontwerp, de typografie en illustratie. En met behulp van deze techniek legt hij zijn visie vast van La Palma: Porís de Candelaria, Santa Cruz de La Palma, Fuente Santa… Momenten die zijn gekoppeld aan plaatsen en gevoelens, getekend met een informatieve inslag en goed gevoel voor humor om datgene te illustreren wat het leven de moeite waard maakt.

Het volledige oeuvre bekijken

door
Mads Berg

Met zijn opvallende publicitaire stijl plaatst Mads Berg een meditatief persoon op El Hierro die leeft in een natuurlijke omgeving die de mens als mens definieert en die hem de eindigheid van zijn omstandigheid laat beseffen. Een introspectieve blik met vlakke kleuren en flarden van wolken en schaduwen. Het is niet verwonderlijk dat zijn werk tentoon wordt gesteld in het Deense Ontwerpmuseum.

Het volledige oeuvre bekijken

Als u meer over het project wilt weten en over de auteurs, kunt u de site onthedraw.travel bezoeken